Situácia na cestách TSK je kritická, doprava skolabovala aj na diaľnici

15.02.2012 Trenčín

Trenčín 15. februára (TASR) – Situácia na cestách Trenčianskeho samosprávneho kraja je v dôsledku intenzívneho sneženia komplikovaná. Cestári majú v teréne všetky mechanizmy, i napriek tomu je na mnohých miestach situácia zložitá.
Ako TASR informoval riaditeľ Správy ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja Stanislav Lališ, intenzívne sneženie od skorých ranných hodín komplikuje dopravu najmä na horských priechodoch v kraji, kde sa ku snehu navyše pridal silný vietor vytvárajúci snehové jazyky.
\"Situáciu komplikujú kamióny, ktoré sa aj v takomto počasí snažia obchádzať mýtny systém a často bez zimných pneumatík zostávajú stať pod akýmkoľvek stúpaním. Zložitá je situácia na horských priechodoch Homôlka, Kľak, Vyšehradné a v celom kopaničiarskom regióne v Myjavskom okrese,\" ozrejmil Lališ.
V teréne je podľa neho 54 posýpacích vozidiel a 26 traktorov. Od rána napadlo už takmer 20 centimetrov snehu. \"Vzhľadom na teploty, ktoré sa pohybujú medzi -4 až -6 stupňami C, účinok chemického posypu je veľmi slabý. Komunikácie sa ošetrujú orbou a inertným posypom. Na vozovkách sa nachádza ujazdená vrstva snehu do 2 cm,\" doplnil Lališ.
Podľa krajskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej sa na úseku diaľnice D1 v Trenčianskom samosprávnom kraji stalo niekoľko dopravných nehôd, doprava úplne skolabovala na úseku medzi Považskou Bystricou a Sverepcom. Polícia žiada vodičov, aby prispôsobili svoje schopnosti stave vozovky a rešpektovali pokyny polície. \"Rovnako žiadame vodičov o ohľaduplnosť, nezodpovední vodiči často blokujú príjazd vozidiel správy ciest,\" zdôraznila Antalová.
 

Vyberte región